Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) se aplica de noua ani in Romania, printr-un procedeu unicat in Uniunea Europeana si este momentul sa fie ridicat, sa se recunoasca justitia romaneasca la nivelul celorlalte justitii ale statelor member UE, a declarat la Ziua Justitiei, presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima.

Presedintele Asociatiei Procurorilor a spus ca CSM mai are un obiectiv major - acela de a face demersurile pentru ridicarea MCV. "In zilele de sarbatoare nu se fac reprosuri, doresc doar sa amintesc ca distinsul nostru consiliu judiciar se afla in ultimul an de mandat, un mandat greu, presarat cu regretabile neimpliniri, dar si cu remarcabile succese. Pentru toate acestea doresc sa multumesc CSM si sa-i amintesc ca, inainte de incheierea mandatului, mai are un obiectiv major - acela de a se situa in fruntea tuturor fortelor democratice si de a face toate demersurile pentru ridicarea MCV”, a spus Sima, scrie News.ro.

El a amintit ca acest mecanism se aplica de noua ani si ar trebui sa fie ridicat, mai ales in contextul in care este unic in UE. “Acest mecanism se aplica in Romania printr-un procedeu unicat in Uniune European, se aplica de noua ani si consider ca este momentul sa fie ridicat, sa se recunoasca justitia romaneasca la nivelul celorlalte justitii ale statelor membre UE. Altfel nu ar fi drept si nu ar fi echitabil", a declarat Sima la Ziua Justitiei, eveniment organizat de CSM.

Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost introdus in 2007, ca o conditie a aderarii Romaniei si Bulgariei la UE si se concentreaza in special pe reforma justitiei, lupta impotriva coruptiei si combaterea crimei organizate. Dupa ce a fost aplicat de aproape 10 ani, MCV este considerat un instrument important al UE. Unii politicieni din Romania si Bulgaria spun ca a avut un impact pozitiv, in timp ce altii ii pun sub semnul intrebarii contributia la progres.

Sursa foto: Andrey_Popov/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri