Cardul de sanatate se pare ca le pune probleme cetatentilor. Sistemul acestuia se blocheaza de 1-3 ori pe saptamana, defectiunea dureaza doua ore, consecintele majore fiind scaderea numarului de pacienti consultati si validarea partiala a serviciilor, de aceea programul trebuie imbunatatit, arata un sondaj online realizat de Colegiul Medicilor Bucuresti, conform News.ro

Pentru a afla parerile medicilor bucuresteni cu privire la cardul de sanatate, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a efectuat o consultare in randul membrilor sai, conform News.ro

"Aceasta consultare online, sub forma unui chestionar, postata pe site-ul www.cmb.ro, a fost realizata pentru a cunoaste pozitiile membrilor sai, pe care CMMB le va sustine in fata autoritatilor si a societatii", a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Chestionarul a incercat sa evalueze in ce masura activitatile administrative legate de Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI)/card de sanatate au impact asupra activitatii medicale. Rezultatele vor fi analizate cu toti factorii de decizie implicati, a precizat presedintele CMB.
Respondentii la chestionari au fost in egala masura medici care isi desfasoara activitatea in cabinete de medicina de familie, in ambulatoriu si in spital.

La intrebarea cat de frecvent se blocheaza sistemul informatic pentru cardul de sanatate, 58 la suta dintre cei care au raspuns au declarat ca se confrunta cu 1-3 blocari pe saptamana. Tot peste jumatate, adica 52 la suta spun ca blocajul dureaza doua ore. Aproape 50 la suta dintre respondenti sustin ca, din cauza blocajului, nu pot consulta, in medie, 1-5 pacienti, iar 27 la suta, intre 5-10 pacienti.

De asemenea, 49 la suta au declarat ca, din cauza blocarii sistemul informatic pentru cardul de sanatate, nu au putut elibera retete si trimiteri, in medie, pentru 1-5 pacienti, iar 30 la suta, pentru 5-10 pacienti. Legat de validarea ulterioara a serviciilor prestate, medicii spun ca, dupa deblocare, le sunt recunoscute doar partial consultatiile.

"45 la suta dintre respondenti sustin ca ulterior le-au fost validate doar partial serviciile efectuate in sistem offline, iar 16 la suta ca nu le-au fost validate deloc. In medie, validarea cardului dureaza cinci minute", potrivit declaratiilor date de aproape jumatate dintre respondenti.
In acest context, 62 la suta dintre medici sunt de parere ca sistemul informatic trebuie imbunatatit, aproape un sfert cer sa fie angajat personal tehnic, iar 11 la suta sa creasca la 20 de minute timpul alocat unei consultatii.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 17-31 mai 2016.

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri