In anul 2015, unpsrezece teroristi jihadisti au fost prinsi in Romania, conform unui raport Europol dat publicitatii. Raportul mai arata ca in 2015 in urma atacurilor din state membre UE 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost ranite. Tot in 2015 au fost arestati 1.077 de teroristi, conform News.ro

Unsprezece teroristi jihadisti au fost prinsi in Romania anul trecut, conform unui raport Europol dat publicitatii miercuri. Raportul mai arata ca in 2015 in urma atacurilor teroriste din statele membre UE 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost ranite. Tot in 2015 au fost arestati 1.077 de teroristi.

Documentul mai arata ca o persoana din Romania a fost vizata, in anul 2013, de o procedura judiciara incheiata pentru infractiuni de natura terorista. In 2014 si 2015 nimeni nu a fost judecat in Romania in astfel de dosare. Raportul aminteste si ca un cetatean roman, Iulian Ghergut, a fost rapit in martie 2015, in zona de granita dintre Burkina Faso, Niger si Mali, de gruparea jihadista al-Murabitun.

Romania este mentionata in raportul Europol si in legatura cu gruparea kurda PKK
.
“PKK si-a sporit eforturile de strangere de fonduri, propaganda si recrutare, dupa prabusirea acordului de incetare a focului cu Turcia, in iulie 2015 si dupa escaladarea conflictului. Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Romania, Suedia, Elvetia si Olanda au semnalat o continuare a campaniilor anuale ale PKK de strangere de fonduri, ce includ donatii, taxe de membru si alte surse de venit. Se crede ca sumele finanteaza aripa armata a gruparii (…), precum si filiala gruparii din Siria, YPG”, se arata in raport.

Sursa foto: 11Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Spania redevine tinta teroristilor dupa 13 ani de la atacurile din Madrid