Potrivit Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, in perioada 20-22 iulie s-au inregistrat 15 cazuri de toxiinfectie alimentara la turisti cazati la complexul hotelier Mera din Venus, scrie News.ro.

Din cei 15 turisti cu toxiinfectie, 12 au avut forme usoare de boala si nu au necesitat spitalizarea, iar trei persoane au ajuns la spitalul din Mangalia, fiind diagnosticate cu toxiinfectie alimentara cu deshidratare gradul I sau II. Turistii aveau dureri abdominale, varsaturi, aparute la opt ore dupa ce au mancat la complexul hotelier, in sistem all-inclusive. Printre alimentele consumate de turisti s-au numarat crenvursti, oua, ciorba de perisoare, pizza , prajituri, lasagna cu carne tocata.

O echipa de inspectori de la Serviciul de Control in Sanatate Publica si de la Serviciul de Supraveghere in Sanatate Publica a mers la Hotel Mera si la spital pentru declansarea anchetei epidemiologice si au fost recoltate probe din blocul alimentar, probe din alimente, dar si probe biologice de la personalul din bucatarie. Analizele sunt in lucru, iar ancheta este in curs de desfasurare, a mai precizat sursa citata.

In urma cu doua zile, dupa aparitia primelor cazuri de toxiinfectie alimentara la Mera din Venus, reprezentantii ANPC au mers la unitatea hoteliera si au gasit produse fara elemente de identificare, dar si alimente cu termen de valabilitate depasit. In urma acestor nereguli, complexul Mera Resort a fost amendat cu 15.000 de lei.

Sursa foto: 18percentgrey / Shutterstock.com