Peste 450 de traficanti de droguri din 41 de grupari au fost retinuti in primele sase luni ale anului, de la care au fost confiscate aproape trei tone de droguri si 5.000 de comprimate. In cele peste 400 de dosare de trafic de droguri, 315 persoane si firme au fost trimise in judecata, dintre care 196 de traficanti au fost retinuti sau arestati, potrivit bilantului Politiei Romane.

Aproape 940 de perchezitii au facut politisti in primele sase luni pentru prinderea traficantilor de droguri, reusind sa anihileze 41 de grupari infractionale organizate. Din aceste grupari, anchetatorii au retinut 459 de traficanti de droguri, dintre care 427 au fost arestati preventiv in urma deciziilor dispuse de instanta, iar 163 au fost cercetati sub control judiciar, noteaza News.ro.

Procurorii au finaliziat anchetele, facute impreuna cu politistii, si au trimis in judecata 409 dosare, in care sunt acuzate 315 persoane si firme, 196 dintre cei judecati fiind retinuti sau arestati. In urma perchezitiilor, politistii au descoperit 28 de culturi ilegale de droguri, dintre care 19 indoor, si au confiscat 2.844 de kilograme de stupefiante, dintre care 2.762 de kilograme erau droguri de mare risc, precum si 5.897 de comprimate, a precizat Politia Romana.

In dosarele traficantilor de droguri au fost puse sechestre asiguratorii pe 1.478.494 de lei, 135.845 de euro, 8.750 de dolari, bunuri si marfuri in valoare de 897.000 de lei, 15 arme de foc si 2.998 de bucati de munitie, valoarea totala depasind 3,7 milioane de lei. Anchetatorii au colaborat in unele anchete cu politisti si procurori din Germania, Franta, Italia, Spania, Austria, Marea Britanie si Norvegia, precum si cu agentiile de aplicare a legii din SUA, prin birourile de legatura FBI, DEA (Agentia americana antidrog) si Secret Service de la Bucuresti.

Cea mai mare cantitate de droguri - aproape 2,5 tone de cocaina - a fost confiscata de politisti si procurori DIICOT, captura fiind anuntata in 1 iulie de catre anchetatori. Drogurile au fost capturate in Portul Constanta, dupa sase luni de ancheta internationala, procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, spunand ca este cea mai mare cantitate de cocaina capturata vreodata in Romania si una dintre cele mai mari din Europa din ultimii ani.

Gruparea de traficanti actiona pe ruta Columbia - Europa de Vest si era condusa de un barbat cu dubla cetatenie, spaniola si olandeza, dar de orgine marocana. El a fost capturat de autoritatile spaniole. Pe teritoriul Romaniei au fost prinsi si arestati alti cinci membri ai gruparii, patru lituanieni si un columbian.

Cocaina a fost gasita de anchetatori in structura metalica a patru containere incarcate cu banane, care au venit din America de Sud, valora pe piata neagra a drogurilor fiind de peste 600 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri