Corpul neinsufletit va fi depus la Peles si apoi regina va fi inmormantata in Catedrala Arhiepiscopala de la Curtea de Arges.

Programul oficial al funeraliilor va fi facut public marti.

"Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia. La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor", precizeaza Casa Regala.

Conform cu traditia funeraliilor regale din tara noastra, corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru o zi in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

Ultimele funeralii regale din tara noastra au avut loc la 24 iulie 1938, cand Regina Maria a fost condusa pe ultimul drum. La dorinta Majestatii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta traditia inaintaselor Majestatii Sale.

Citeste si:

Familia Regala anunta mare doliu pentru primele 7 zile de la inmormantare si doliu timp de 40 de zile.

Incepand de marti, carti de condoleante vor fi deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Condoleantele pot fi transmise online la adresahttp://www.familiaregala.ro/mesaje/ .

Toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca, incepand de marti, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris si era casatorita cu Regele Mihai din 1948.

Sursa foto: Agerpres Foto