„Devansarea termenului anuntat initial, de la 90 la 50 de zile, a fost posibila ca urmare a deciziilor de organizare a modului in care sunt efectuate lucrarile de reparatii la conductele aferente retelei primare de termoficare”, se arata intr-un comunicat al RADET.

Potrivit Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), echipele de muncitori au lucrat 16 ore pe zi, astfel incat bucurestenii „sa fie cat mai putin deranjati de santierul din zona spitalului”.

In luna iulie, RADET, regie controlata de Primaria Capitalei, arata ca „lucrarile sunt vitale”, iar daca nu se vor face, la iarna, locuitorii din mai multe zone din Bucuresti vor sta in frig.

Reteaua de agent termic din aceasta zona se afla in exploatare din 1980 si are un grad de uzura „foarte mare”.

Citeste si:

„Beneficiarii directi ai acestei lucrari sunt locuitorii zonelor Iancu de Hunedoara, Dorobanti, Floreasca, Stefan cel Mare, Aviatiei sau zona Aeroportului Baneasa”, precizeaza RADET.

RADET Bucuresti asigura 72% din necesarul de energie termica al Capitalei. Cei mai multi clienti ai Regiei, respectiv 95%, sunt casnici, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si agenti economici).

Bucurestiul are cel mai mare sistem de termoficare din Romania. RADET furnizeaza energie termica pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri si imobile, in care traiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum si pentru aproximativ 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Sursa foto: Agerpres Foto