Florin Mergea si Horia Tecau au adus a treia medalie pentru Romania la Jocurile Olimpice, dupa ce au obtinut argintul, fiind invinsi de Rafael Nadal si Marc Lopez, la tenis,in finala de dublu masculin din cadrul JO de la Rio.

Medalia de argint cucerita de Horia Tecau si Florin Mergea este prima pentru tenisul romanesc la Jocurile Olimpice. Tecau si Mergea au fost invinsi de Nadal si Lopez, scor 6-2, 3-6, 6-4, scrie News.ro.

Aceasta este a treia medalia pentru Romania la JO, dupa aurul de la spada feminin si bronzul la haltere.

Horia Tecau si Florin Mergea au fost invinsi, vineri seara la Rio, sambata dimineata in Romania, de spaniolii Rafael Nadal si Marc Lopez, dupa un meci memorabil, spectaculos si dramatic in finalul sau. Finala olimpica a fost o intalnire de inalta clasa, cu schimburi lungi de mingi, putin obisnuite la dublu, cu rasturnari de situatii si cu o tensiune care s-a amplificat odata cu trecerea timpului.

Probabil ca Mergea si Tecau nu au fost in ziua lor cea mai buna. Ei au comis multe greseli nefortate si au aratat mai putin sincronizati decat in partidele precedente, dar au luptat cu ardoare si au revenit dupa un set pierdut fara drept de apel, ajungand sa conduca in decisiv cu 4-3 si break avantaj. Incurajati din tribune de ceilalti membri ai delegatiei Romaniei, Mergea si Tecau au fost aproape de aur, dar lipsa de concentrare din final i-a privat de titlul olimpic.

Desi nu joaca foarte mult dublu, Nadal a demonstrat ca stie si acest joc. El s-a inteles si completat foarte bine cu partenerul sau, cei doi acoperind terenul eficient si variind cu succes loviturile. Spaniolii s-au aparat incredibil, au gasit mai mereu lovitura decisiva si au fost precisi la smesuri, capitol la care romanii nu au stralucit.

Cu cateva ore inainte, Nadal jucase si se calificase in semifinale la simplu, dupa un meci de 121 de minute, cu Thomaz Bellucci. Acest lucru nu l-a impiedicat pe fostul lider ATP sa fie proaspat in partida de dublu si sa mai faca un meci de doua si 26 de minute.

Inceputul a fost dificil pentru romani, care au reusit sa anuleze doua mingi de break pe serviciul lui Tecau. Si Mergea si-a fructificat destul de greu serviciul, dar spaniolii au facut break-ul tot la Horia, in ghemul al cincilea. Nadal si Lopez au mai castigat o data pe serviciul lui Mergea si setul le-a intrat in "cont", cu 6-2, dupa 35 de minute de joc.

In setul al doilea, romanii au aratat mai multa concentrare si au gresit mai putine mingi, reusind un break la 2-1, pe serviciul lui Lopez. La 5-2, Mergea si Tecau au avut doua mingi de set pe serviciul lui Lopez, insa le-au ratat. A urmat Tecau la serviciu, dar adversarii s-au distantat la 40-0. Romanii au reusit sa anuleze toate cele trei mingi de break si sa inchida setul cu 6-3, dupa o ora si 18 minute.

Setul al treilea a inceput sub semnul echilibrului. La 2-1 pentru spanioli, acestia au avut cinci mingi de break pe serviviul lui Mergea, int-un ghem extrem de lung, pe care romanii l-au castigat pana la urma. A venit randul tricolorilor sa aiba minge de break, la Nadal, dar si spaniolii au castigat ghemul. Nu au mai facut-o la 3-3, cand a servit Lopez si Mergea&Tecau a obtinut break-ul la 0.

Ibericii nu au cedat si au penalizat din nou serviciul lui Mergea. Apoi Nadal a servit sigur si Spania s-a desprins la 5-4. Apasati de presiune, romanii au fost condusi in urmatorul ghem, in care a servit Tecau, cu 40-15, dar au reusit sa egaleze. Din nefericire, Mergea a ratat doua smesuri si medalia de aur a sarit la gatul adversarilor.

In intalnirea pentru medalia de bronz, americanii Jack Sock/Steve Johnson i-au invins pe canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil, cu scorul de 6-2, 6-4.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri