DN66 are o lungime de 258 kilometri si este principala sosea care face legatura intre Oltenia si Valea Jiului. In zona defileului Jiului, lucrarile de reabilitare sunt efectuate de mai multi ani. Restrictia a fost anuntata initial intre 11 iulie si 1 august, apoi pana in 15 august, insa intarzierea lucrarilor de reabilitare a prelungit perioada de inchidere a drumului cu inca o luna, scrie News.ro.

Circulatia este inchisa intre Bumbesti Jiu si Petrosani, in fiecare zi de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 - 18:00, pentru toate categoriile de vehicule. Exceptie fac autovehiculele destinate transportului public de persoane si autovehiculele care se deplaseaza in actiuni de interventie sau regim de urgenta. Soferii care circula intre Targu Jiu si Petrosani au o prima varianta de ocolire pe DN 67, pe ruta Tg. Jiu - Rm. Valcea - Sibiu - Sebes - Simeria - Hateg - Petrosani.

O alta varianta este pe ruta Tg. Jiu - Dr. Tr. Severin - Orsova - Caransebes - Hateg - Petrosani. O a treia varianta ocolitoare este Tg. Jiu - Filiasi - Strehaia - Dr. Tr. Severin - Orsova - Caransebes -Hateg - Petrosani. Directorul CNADNR, Catalin Homor, a declarat recent ca lucrarile de modernizare la tronsonul Bumbesti Jiu - Petrosani vor fi finalizate in acest an.

Sursa foto: Blazej Lyjak/Shutterstock.com