Clienti ai Raiffeisen Bank din Mizil, pagubiti de persoane din Miami si Filipine

Clienti ai sucursalei Raiffeisen Bank din orasul prahovean Mizil si-au gasit conturile goale atunci cand au mers, in ultimele zile, la ATM-ul bancii pentru a retrage numerar, oamenii sustinand ca reprezentantii bancii le-au comunicat ca banii au fost scosi din Miami sau Filipine. Pagubitii au recuperat banii de la banca si nu au depus plangeri la Politie.

Mai multi clienti ai sucursalei Raiffeisen Bank din orasul prahovean Mizil si-au gasit conturile goale atunci cand au mers, in ultimele zile, la
Mai multi prahoveni care sunt clienti ai sucursalei Raiffeisen Bank din orasul Mizil si care in ultimele zile au mers la bancomatul sucursalei pentru a retrage bani au descoperit ca au conturile golite. Unii dintre acestia au postat pe retelele de socializare mesaje prin care anuntau ca au probleme si ca banii le-au fost retrasi de catre persoane necunoscute, conform News.ro.

Nicu Stanciu, unul dintre pagubiti, a povestit, vineri, pentru News.ro ca a mers la banca miercuri pentru a retrage o suma de bani, in conditiile in care stia ca are in cont 2.400 de lei, dar ca a constatat ca soldul este zero.

"Am mers la banca, la Mizil, am facut o cerere in care am spus ca mi s-au ridicat banii din cont fara acceptul meu, au trimis cererea prin fax la Bucuresti. La mine mi s-a spus ca banii s-au ridicat din Filipine. Unor cunostinte de-ale mele li s-a spus ca operatiunile de ridicare s-au facut din Miami” a spus Nicu Stanciu.

Barbatul povesteste ca initial au fost cativa dintre clientii bancii care au constatat lipsa banilor din conturi, dar ca, dupa ce oamenii au discutat intre ei, zeci de clienti au constatat ca le-au fost golite conturile.

"La inceput, am fost vreo patru insi, nu unul, doi, dar cel putin astazi au fost zeci de oameni”, mai spune barbatul.

Nicu Stanciu a mai afirmat ca reprezentantii bancii le-ar fi spus clientilor ca vor anula cardurile aferente conturilor golite. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au declarat ca nimeni nu a depus plangere la Politia Mizil prin care sa reclame disparitia banilor din conturi, dar ca Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti a deschis o ancheta in acest caz.

Nu este pentru prima data cand clienti din Prahova ai Raiffeisen Bank constata ca le lipsesc bani sau bunuri. In anul 2013, doi clienti ai unei sucursale din Ploiesti ai acestei banci au reclamat disparitia unor bunuri si bani in valoare de aproape un milion de euro din casete pentru valori inchiriate la aceasta banca, bunurile nefiind pana acum recuperate.

Sursa foto: cozyta / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri