Comisarii de la Protectia Consumatorului au inchis temporar trei terase din statiunea Mamaia, dupa ce au descoperit alimente fara date de identificare, mancare depozitata la o temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius, precum si portii cu 10% mai mici decat cantitatea indicata.

Comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au verificat in ultima perioada mai multe terase, autoserviri si restaurante din statiunea Mamaia, informeaza News.ro.

ANPC a anuntat ca, in urma verificarilor, activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului ”La Steaguri” a fost oprita temporar, ”pana la remedierea deficientelor constatate.”

In urma verificarilor, comisarii au gasit ”alimente fara elemente de identificare si caracterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia”.

Totodata, au fost descoperite si alimente depozitate la ”temperatura mediului ambiant”, adica peste 30 de grade Celsius. ”Nu existau grafice de temperatura care sa indice si sa certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu”, se mai arata in comunicat.

Sara Green, afacerea cu...
Citeste si: Sara Green, afacerea cu mancare vegana si raw din centrul Capitalei

Comisarii au constatat si ca portiile de mancare erau mai mici cu pana la 10% din cantitatea portiei. In plus, unele terase nu aveau autorizatie de functionare valabila.

ANPC a anuntat ca verificarile vor continua in perioada urmatoare.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Probleme pe litoral: Amenzi de peste 100.000 de lei