Comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au verificat in ultima perioada mai multe terase, autoserviri si restaurante din statiunea Mamaia, informeaza News.ro.

ANPC a anuntat ca, in urma verificarilor, activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului ”La Steaguri” a fost oprita temporar, ”pana la remedierea deficientelor constatate.”

In urma verificarilor, comisarii au gasit ”alimente fara elemente de identificare si caracterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia”.

Citeste si:

Totodata, au fost descoperite si alimente depozitate la ”temperatura mediului ambiant”, adica peste 30 de grade Celsius. ”Nu existau grafice de temperatura care sa indice si sa certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu”, se mai arata in comunicat.

Comisarii au constatat si ca portiile de mancare erau mai mici cu pana la 10% din cantitatea portiei. In plus, unele terase nu aveau autorizatie de functionare valabila.

ANPC a anuntat ca verificarile vor continua in perioada urmatoare.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com