In Romania nu duduie doar economia, ci si saracia

Chiar daca economia romaneasca a inregistrat cea mai mare crestere in trimestrul al doilea, tara noastra se situeaza, alaturi de Bulgaria, pe primul loc in ceea ce priveste saracia si riscul de excluziune sociala, conform Adevarul.

Romania a inregistrat o crestere economica de 5,9% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada din 2015, a consemnat al treilea avans al constructiilor din Uniunea Europeana (UE) si una dintre cele mai mari cresteri ale consumului, insa in tara noastra nu „duduie“ doar economia, ci si saracia. Potrivit Eurostat, in Romania, 40% din populatie traieste in saracie si risc de excluziune sociala, tara noastra aflandu-se pe primul loc in spatiul comunitar, alaturi de Bulgaria. Spre comparatie, procentul este de doar 14,8% in Cehia, 18,4% in Slovacia, 24,7% in Polonia si 31,8% in Ungaria.

Spre comparatie, procentul este de doar 14,8% in Cehia, 18,4% in Slovacia, 24,7% in Polonia si 31,8% in Ungaria.

Toaleta in curte

Acestea nu sunt, insa, singurele statistici care arata cat de departe este Romania de standardele occidentale. Astfel, 38,1% din locuintele din Romania au toaleta in curte, in vreme ce media europeana este de doar 2,7%, potrivit unor date Eurostat prezentate in luna mai. Tara noastra este in urma chiar si fata de vecinii bulgari, unde procentul de locuinte cu grupuri sanitare in afara locuintei este de 26,4%.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
[INFOGRAFIC]: Cum arata viitorul pe piata muncii
INFOGRAFIC : Cum arata...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri