Nevoia de renovare ar trebui sa apara firesc in constiinta noastra, mai ales ca vedem in jur cladiri tot mai imbatranite, care au un impact negativ asupra sanatatii. Prin renovarea locuintelor si a cladirilor putem avea cu totii un viitor sustenabil.

Eficienta energica la nivel european si local

Cladirile din UE sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie si pentru 36% din emisiile de CO2. Doua treimi (65%) din totalul de cladiri au fost construite inainte de 1980, ceea ce inseamna ca aproximativ 97% din cladirile europene trebuie modernizate pentru a atinge obiectivul de decarbonizare din 2050, dar, in fiecare an, doar pana la 1,2% dintre acestea sunt renovate*.

Eficienta energetica a cladirilor devine astfel o prioritate a politicilor UE si nu numai, avand in vedere ca din martie 2020, Romania va trebui sa se alinieze acestora. Vom asista la o serie schimbari in contextul noului cadru legislativ privind performanta energetica a cladirilor, iar jucatorii din industria constructiilor vor fi direct implicati.

Daca ne uitam la Romania, aproape o treime din totalul locuintelor, mai ales cladirile construite inainte de 1985, necesita reparatii de reabilitare de amploare. Realitatea este ca aproape jumatate dintre romani inca se incalzesc cu lemne de foc, in conditii de eficienta scazuta**

Compania VELUX este pregatita sa sustina aceste reglementari si o eficienta energetica accesibila tuturor prin produse continuu optimizate, indiferent de alegerea tipului de fereastra si a sistemului de deschidere.

Renovarea - o investitie solida pentru societate

Consideram ca starea locuintelor din orasele si suburbiile noastre este vitala pentru societati sanatoase si durabile. Eficienta energetica ar putea sa reduca rata somajului, sanatatea publica, dar si sa creasca economia tarii. Sectorul constructiilor poate contribui semnificativ la atingerea obiectivului national de eficienta energetica prin renovare, dar si prin imbunatatirea noilor constructii, iar astfel se pot realiza economii nationale de energie cu peste 25%.

Importanta renovarii podului pentru intreaga constructie

Renovarea podului si transformarea acestuia in spatiu de locuit influenteaza bunastarea si eficienta intregii constructii, nu doar a unei singure incaperi. Ferestrele de mansarda VELUX maximizeaza spatiul, aduc mai multa lumina naturala si aer proaspat, valoarea proprietatii creste, iar impreuna cu o izolare termica corespunzatoare problema pierderilor de caldura devine parte a trecutului.

Observam ca tot mai multi proprietari de locuinte isi doresc sa faca economii la incalzire pe perioada iernii, sa pastreze caldura in interior si sa aiba o izolare fonica suplimentara. VELUX propune pentru acestia o fereastra cu 3 foi de sticla si cu un sistem izolator ThermoTechnologyTM, care imbunatateste cu 15% gradul de izolare.

Datele stiintifice arata ca suntem o generatie care petrece 90% din timp in spatii inchise, fara suficienta lumina naturala sau aer proaspat. Fie ca vorbim de locuinte, birouri sau sali de clasa, lumina naturala stimuleaza starea de sanatate, bunastarea, eficienta in munca sau invatarea.

Impactul climatului nesanatos acasa sau la scoala

Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca locuintele in care traim si scolile in care invata copiii nostri au un climat interior sanatos. Copiii nu se confrunta doar cu probleme de sanatate cauzate de traiul intr-un climat interior nesanatos; acestia pierd, din punct de vedere educational, aproape doua milioane de zile scolare pe an, adica circa 2,5 zile scolare anual. Imbunatatirea ventilatiei in scoli si reducerea expunerii la umezeala sau mucegai, nu numai ca vor imbunatati starea de sanatate a copiilor, ci ar putea, de asemenea, sa impulsioneze economia europeana cu peste 300 de miliarde de euro pana in 2060.***

Business-ul VELUX in Romania - flexibil si dinamic precum piata

Ne bucura sa vedem ca proprietarii de locuinte devin tot mai constienti de implicatiile si consecintele unei izolari corespunzatoare, de calitate, a impactului pe care lumina naturala il are in viata lor, aspecte care se reflecta si in business-ul nostru. Cea mai mare pondere a vanzarilor noastre este reprezentata de piata renovarilor, iar potentialul de crestere este unul foarte mare.

Nici piata de constructii noi nu este de neglijat, dezvoltatorii si investitorii se uita catre solutii premium, moderne, tehnologizate, iar VELUX raspune nevoilor acestora cu ferestre pentru acoperis terasa, tuneluri solare sau solutii de control climatic si de automatizare a locuintei.

www.velux.ro

*conform studiilor BPIE (Buildings Performance Institute Europe).

**conform studiului Cresterea eficientei energetice in cladiri in Romania, realizat de Energy Policy Group pentru ROENEF.

*** conform Barometrul Locuintelor Sanatoase 2019 realizat de Grupul VELUX

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri