Sfarsitul verii si apropierea momentului in care reincepe scoala vine cu tristete si griji pentru multi copii si pentru parintii lor. Gata cu distractia si lipsa programului! Incepe goana dupa rechizite si haine, panica temelor de vacanta inca nefinalizate, ingrijorarea legata de intarzierile de la prima ora si certurile despre poeziile inca neinvatate. Ce-i de facut? Specialistii in parenting ne sfatuiesc sa-i pregatim pe copii din timp si sa le acceptam anxietatile, conform Revista CARIERE.

Ca adulti tindem sa subestimam fricile pe care copiii nostri le pot simti odata cu apropierea scolii. Ce-ar fi sa ne amintim lipsa de chef de luni dimineata si sa ne inchipuim cu ce stare de spirit am reveni la munca dupa trei luni de concediu? Chiar si daca reusim sa facem acest exercitiu de imaginatie, vom fi departe de sentimentele cu care un copil de 6, 8 sau 11 ani se pregateste sa reintre in "pielea" de scolar.

Situatia e cu atat mai dificila pentru cei care acum intra in clasa pregatitoare, ajung in clasa a V-a sau isi schimba scoala. „Daca merg pentru prima data intr-o scoala, copiii au nevoie de ancore: sa cunoasca unii dintre viitorii colegi inainte de inceperea propriu-zisa a scolii, sa petreaca timp impreuna, sa se joace cu ei. Acest lucru ii va linisti, iar ca sa invete trebuie sa nu aiba un nivel ridicat de anxietate. Lucrurile noi creaza anxietate, mai ales pentru cei care in mod natural sunt mai anxiosi. In plus, trebuie sa le spui dinainte ce se va intampla la scoala, cum arata aceasta si ce se asteapta de la ei”, spune Miruna Patrascu, una dintre fondatoarele centrului de parenting Parentime.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Soloviova Liudmyla/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri