Oficial mai e doar o luna pana cand incepe scoala – pe 9 septembrie. Educatia nu are ministru plin, ci unul interimar, Guvernul tocmai a majorat prin rectificarea bugetara ponderea salariilor si a micsorat-o pe cea a proiectelor, programelor sociale sau de investitii, o parte din manualele scolare nu vor fi gata la timp, iar 80% din proiectele de modernizare a scolilor si gradinitelor incepute din 2013 sau 2017 prin vestitele PNDL I si II nu au fost inca receptionate, arata o analiza a Edupedu.ro.

In plus, elevii, profesorii si parintii au aflat abia cu o zi in urma ca scoala incepe in data de 9 septembrie, si nu pe 16 septembrie cum ceruse premierul Viorica Dancila.

Elevii nu vor avea tichete de 250 de lei pentru rechizite, manuale, carti si echipamente sportive, asa cum a promis Guvernul inca din februarie, de la aprobarea bugetului in Parlament. Programul „Merg la scoala” pentru toti elevii din invatamantul primar, gimnazial, profesional si liceal a fost lansat in dezbatere publica si retras imediat.

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dancila: Rectificarea bugetara este pozitiva; asigura plata salariilor