Consiliul National al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel national, indeamna toti elevii din Romania sa protesteze cu ocazia inceperii cursurilor din anul scolar 2019-2020. Elevii spun ca in data de 9 septembrie, in timpul desfasurarii festivitatii de deschidere a anului scolar in fiecare scoala, vor „Doliu pentru educatie” prin aprinderea unei lumanari.

”Dorim sa tragem un semnal de alarma cu privire la practicile desuete din sistemul de invatamant romanesc, care valorifica interesele personale ale politicienilor in detrimentul nevoilor reale ale elevilor din Romania. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mica de 5 la Evaluarea Nationala direct in scolile profesionale, contribuind in acest mod la consolidarea perceptiei conform careia invatamantul profesional reprezinta „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest in curtea scolii si ne determina sa aprindem o lumanare la capataiul educatiei”, a declarat Antonia Pup, presedintele Consiliului National al Elevilor. Consiliul National al Elevilor ii mai indeamna pe elevi sa poarte o banderola neagra pe mana atunci cand intra in curtea scolii, scrie Hotnews.ro.

”Ne exprimam mahnirea fata de actuala clasa politica, care conduce, prin actiunile ei, la degradarea sistemului educational, tratand educatia drept o prioritate doar la nivel declarativ. „Elevi, parinti, profesori – voi sunteti comunitatea scolara. De la noi ar trebui sa vina schimbarea, noi trebuie sa ne ridicam impotriva masurilor populiste, nefundamentate, izvorate din interese si orgolii personale si sa aparam educatia”, mai precizeaza elevii.

Sursa foto: michaeljung / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Liceele la care niciun elev nu a luat BAC-ul NU vor mai infiinta clase