Una din cele doua sectii de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova a fost inchisa pentru 11 zile, iar pacientii au fost mutati dupa ce specialistii Directiei de Sanatate Publica au descoperit acolo patru bacterii. Verificarile au fost facute in urma unei plangeri depuse de catre rudele unei paciente care a decedat in spital, scrie News.ro.

Activitatea in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Urgenta Craiova a fost suspendata in 20 august, in urma unui control al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj care a descoperit prezenta a patru bacterii in unitate.

”In urma unui control efectuat in Spitalul Clinic Judetean de Ugenta Craiova, in perioada 4 august – 17 august 2016, specialistii DSP Dolj au constatat la nivelui Sectiei ATI nerespectarea planului de curatenie si dezinfectie zilnica si ciclica, asumat prin Planul propriu de supraveghere si control al infectiilor nosocomiale si aprobat de conducerea spitalului, precum si prin planurile operationale. Dezinfectia terminala se efectueaza o data pe luna sau chiar la doua luni desi in Plan si-au asumat ca o vor efectua la 14 zile. La controlul microbiologic al suprafetelor si aeromicroflorei s-au inregistrat probe neconforme prin numarul de germeni peste limita admisa si prezenta de: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E. Coli”, a declarat Stefan Popescu, purtator de cuvant al DSP Dolj.

Spitalul are doua sectii ATI, iar cea in care au fost descoperite bacteriile a fost inchisa timp de 11 zile, pacientii fiind mutati cu un etaj mai sus. Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Craiova sustin ca activitatea s-a reluat imediat dupa finalizarea igienizarilor iar testele facute au aratat ca nu mai sunt bacterii in sectia ATI.

“Pe data de 22 august, DSP Dolj a prelevat probe din Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva de la etajul trei. S-au dovedit a fi neconforme cu reglementarile in vigoare, s-a decis suspendarea activitatilor. S-a trecut la igienizarea etajului trei. Pentru aceasta s-au mutat pacientii de la etajul III la IV. S-au luat masurile de dezinfectie. Pe 31 august s-au repetat testele. S-a constatat ca sunt in limitele admise si ca activitatea poate functiona si s-au reluat activitatea”, a declarat Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.

DSP Dolj a facut verificari la Spitalul din Craiova in urma unei sesizari primite de la rudele unei paciente cu handicap sever care a murit in unitatea medicala.

In urma verificarilor facute de DSP Dolj, un medic si o asistenta care lucreaza la sectia ATI si care sunt responsabili cu respectarea planului de igienizare au fost sanctionati.

Sursa foto: fam_photo / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri