Locuitorii din Atena, Roma, Bucuresti si Paris sunt cel mai putin multumiti de viata in orasele lor, cei mai satisfacuti fiind cei din Vilnius, potrivit unui studiu publicat Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene.

In 18 capitale europene, cel putin 9 din 10 locuitori au spus ca sunt multumiti de orasele in care traiesc. Astfel, cel mai ridicat nivel de satisfactie este in Vilnius, unde 98% dintre locuitori s-au declarat multumiti, la mica distanta urmand Stockholm si Copenhaga, cu 97% si Viena si Luxemburg, cu 96%. Datele sunt aferente anului 2015, scrie News.ro.

In 10 state membre nivelul de satisfactie este de sub 90%. Cel mai scazut nivel de satisfactie este in Atena, unde 71% din locuitori s-au declarat multumiti de orasul lor. Niveluri scazute de satisfactie sunt si in Roma (80%), precum si in Bucuresti si Paris (83% in ambele).

Cea mai mare crestere a gradului de satisfactie fata de 2012 a avut loc in Atena, cu 15 puncte procentuale, urmata de Budapesta (+6 puncte), Riga si Vilnius (+5 puncte). In cazul Bucurestiului a avut loc o crestere de 1 punct procentual.
Satisfactia vietii a scazut in cinci capitale europene, respectiv Amsterdam, Berlin si Lisabona (-2 puncte) si Paris si Helsinki (-1 punct).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri