In 18 capitale europene, cel putin 9 din 10 locuitori au spus ca sunt multumiti de orasele in care traiesc. Astfel, cel mai ridicat nivel de satisfactie este in Vilnius, unde 98% dintre locuitori s-au declarat multumiti, la mica distanta urmand Stockholm si Copenhaga, cu 97% si Viena si Luxemburg, cu 96%. Datele sunt aferente anului 2015, scrie News.ro.

In 10 state membre nivelul de satisfactie este de sub 90%. Cel mai scazut nivel de satisfactie este in Atena, unde 71% din locuitori s-au declarat multumiti de orasul lor. Niveluri scazute de satisfactie sunt si in Roma (80%), precum si in Bucuresti si Paris (83% in ambele).

Cea mai mare crestere a gradului de satisfactie fata de 2012 a avut loc in Atena, cu 15 puncte procentuale, urmata de Budapesta (+6 puncte), Riga si Vilnius (+5 puncte). In cazul Bucurestiului a avut loc o crestere de 1 punct procentual.
Satisfactia vietii a scazut in cinci capitale europene, respectiv Amsterdam, Berlin si Lisabona (-2 puncte) si Paris si Helsinki (-1 punct).