26 Septembrie 2016

Seismul s-a resimtit puternic la Iasi. Bucati de tencuiala de pe un imobil din centrul orasului au cazut pe trotuar



Cutremurul cu magnitudinea 5,6, care s-a produs in noaptea de vineri spre sambata s-a resimtit si la Iasi, fara sa se inregistreze victime, dar reprezentantii ISU spun ca au primit mai multe apeluri din partea unor persoane care au intrat in panica. Bucati de tencuiala de pe o cladire din centrul orasului au cazut pe trotuar.

Cutremurul de 5,3, revizuit de la 5,6, produs la ora 2,11, in noaptea de vineri spre sambata, s-a resimtit puternic la Iasi, informeaza News.ro.

Mai multi oameni au sunat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta speriate, dar nu s-au inregistrat victime, sustin reprezentantii institutiei. Imediat dupa producerea seismului, mai multe persoane au scris pe facebook ca diverse obiecte au cazut din biblioteci, iar unele s-au spart.

”S-a simtit mai intai un huruit puternic, apoi blocul s-a miscat pe verticala, dupa care a urmat o alta miscare pe orizontala. Nu am avut timp sa iesim din casa, totul s-a petrecut rapid, a durat cateva secunde”, a scris o persoana pe Facebook.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP).

Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.



Citeste si