Pompierii au fost solicitati vineri, in jurul pranzului, sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatia uscata si stuf intre localitatile Istria si Vadu, din judetul Constanta, pe o intindere de aproximativ sapte – opt kilometri, potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, informeaza News.ro.

La fata locului s-au deplasat doua autospeciale pentru stingerea flacarilor de la statia Midia, misiunea pompierilor fiind ingreunata de vant.
In timpul interventiei, pompierii au reusit sa salveze un depozit de stuf aflat in zona.

Dupa aproximativ 15 ore, echipele ISU Dobrogea au reusit sa stinga incendiul, sambata, in jurul orei 4.00, insa cateva sute de hectare de vegetatie uscata si stuf au ars.

Citeste si:

Din primele evaluari ale pompierilor, au ars cateva sute de hectare de vegetatie uscata si stuf, iar deocamdata nu se cunoaste cauza izbucnirii incendiului. Zona in care s-a produs incendiul face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Conform datelor de pe siteul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, aceasta are o suprafata totala de aproape 600 de mii de hectare, cuprinzand Delta Dunarii, Complexul lacustru Razim-Sinoie, Dunarea maritima pana la Cotul Pisicii inclusiv zona inundabila Somova-Parches, lacul Saraturi-Murighiol si zona marina cuprinsa intre litoral si izolata de 20 metri.

Teritoriul Rezervatiei este amplasat pe teritoriile administrative din trei judete: Tulcea, Constanta si Galati.

Sursa foto: Kristo Robert/Shutterstock.com