”Este o initiativa prin care se propunea posibilitatea de a se mari (valoarea tichetelor de masa - n.r.) (...), ramanand valoarea actuala in vigoare, si doar posibilitatea angajatorului de a mari aceste tichete, valoarea acestor tichete sa poata fi avuta in vedere ca si optiune”, a declarat presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon, conform News.ro.

In cadrul dezbaterilor din comisie, deputatul PNL Andreea Paul a propus un amendament prin care valoarea maxima a tichetului sa fie de 15 lei, nu de 13 lei, asa cum era proiectul adoptat de Senat. Amendamentul a fost adoptat in unanimitate, desi reprezentantii Guvernului au spus ca Executivul nu sustine acest proiect.

”Guvernul se opune tot timpul in perioada preelectorala unor astfel de masuri. Nu are un impact decat benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite in comert, sunt purtatoare de TVA. (...) Mergem cu raportul saptamana viitoare in plen si sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare cat mai curand”, a mai spus Solomon.

Proiectul a fost depus de parlamentari PSD, PNL, UDMR, UNPR si Minoritati. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com