Valoarea restantelor la imprumuturile luate de la banci de persoane fizice si firme au scazut in primele opt luni ale acestui an cu peste 30%, pana la echivalentul a 14,5 miliarde de lei (3,26 miliarde de euro, dupa ce in 2015 s-a mai consemnat o scadere de 15,%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei).

Astfel, ponderea sumelor restante in totalul portofoliului de credite s-a redus treptat, de la peste 15% la putin peste 7%. Totusi, sunt judete in care populatia si firmele inregistreaza restante la plata ratelor mai mari de 10% din totalul creditelor contractate. „Adevarul“ va prezinta topul restantierilor, judet cu judet.

Judetul Sibiu ocupa primul loc in topul restantierilor la banci – persoane fizice si persoane juridice. Sumele restante in Sibiu au scazut cu peste 12% in primele opt luni ale acestui an, pana la echivalentul a 676 milioane de lei. Cu toate acestea, sumele restante reprezinta 14,3% din totalul creditelor contractate de populatie si firmele din acest judet.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com