Topul restantierilor. Judetele in care romanii sunt inglodati in datorii la banci

Chiar daca restantele la creditele contractate de populatie si firme au scazut semnificativ in primele opt luni ale acestui an, ponderea sumelor restante in totalul imprumuturilor luate depaseste 12% in judetele Salaj, Teleorman, Mehedinti, Giurgiu si Sibiu, conform Adevarul Financiar.

Valoarea restantelor la imprumuturile luate de la banci de persoane fizice si firme au scazut in primele opt luni ale acestui an cu peste 30%, pana la echivalentul a 14,5 miliarde de lei (3,26 miliarde de euro, dupa ce in 2015 s-a mai consemnat o scadere de 15,%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei).

Astfel, ponderea sumelor restante in totalul portofoliului de credite s-a redus treptat, de la peste 15% la putin peste 7%. Totusi, sunt judete in care populatia si firmele inregistreaza restante la plata ratelor mai mari de 10% din totalul creditelor contractate. „Adevarul“ va prezinta topul restantierilor, judet cu judet.

Judetul Sibiu ocupa primul loc in topul restantierilor la banci – persoane fizice si persoane juridice. Sumele restante in Sibiu au scazut cu peste 12% in primele opt luni ale acestui an, pana la echivalentul a 676 milioane de lei. Cu toate acestea, sumele restante reprezinta 14,3% din totalul creditelor contractate de populatie si firmele din acest judet.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri