FNSA anunta ca decizia a fost luata in Conferinta extraordinara a federatiei, iar "pentru a elimina orice motiv al Guvernului de a contesta legalitatea participarii la greva a salariatilor" va fi initiata din nou procedura pentru strangerea de semnaturi, deoarece tabelele initiale contin acordul pentru participarea la greva generala pe perioada nedeterminata care era programata in 19 iulie, conform News.ro.

Revendicarile angajatilor din administratie vizeaza acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in conditiile in care acum unii salariati primesc acest drept iar altii nu, si acordarea voucherelor de vacanta.

"Mentionam ca aceste solicitari au fost formulate ca si masuri compensatorii pentru reducerea discrepantelor salariale dintre angajatii care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala si celelalte categorii de bugetari, pana la intrarea in vigoare a legii unice de salarizare, act normativ pe care il solicitam de peste 10 ani", spun reprezentantii FNSA inytr-un comubicat de presa.

Mii de sindicalisti din administratia locala afiliati FNSA au fost in 12 iulie in greva de avertisment de o zi, iar in 5 iulie au oprit timp de o ora activitatea la toate ghiseele din primarii si consilii judetene. Acestia programasera si o greva generala in 19 iulie, insa au suspendat actiunea de protest, in urma negocierilor cu vicepremierul Vasile Dincu, acesta asigurandu-i ca pana in luna septembrie solicitarile le vor fi solutionate.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock.com