Sindicalistii din primarii si din consiliile locale afirma, intr-un comunicat, ca se considera "vadit discriminati" in raport cu salariatii din administtratia centrala care, prin OUG privind salarizarea bugetarilor au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%.

Ei se considera "cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar" si afirma ca Guvernul a manifestat dezinteres major fata de problemele majore cu care se confrunta.

Angajatii membri ai FNSA anunta greva generala de o ora in 5 iulie, greva generala de o zi in 12 iulie si greva generala pe termen nelimitat incapand cu 19 iulie.

Sindicalistii cer acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanta, majorarea cu 25 % a salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala, precum si eliminarea in totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock