Prime de 12.500 de lei pentru somerii care isi schimba domiciliul pentru a se angaja la distanta de peste 50 de kilometri

Somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajati, vor beneficia de o prima de instalare de 12.500 de lei, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern la sfarsitul lunii septembrie si care intra in vigoare sambata, 3 decembrie, conform Adevarul.

„Intre masurile concrete incluse in noul pachet se gasesc masuri active destinate ocuparii ce incurajeaza mobilitatea lucratorilor prin acordarea unor prime (de activare, de incadrare sau de instalare) sau decontarea navetei. Spre exemplu, somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajati, vor beneficia de o prima de instalare de 12.500 de lei. Finantarea acestor masuri active se va face, pentru prima data, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile publice nationale aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj“, preciza Guvernul in luna septembrie.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri