Meteorologii au emis o atentionare cod galben de vant puternic pentru judetele Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Caras-Severin, Tulcea, Constanta, Neamt si Suceava.

Avertizarile nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) sunt valabile sambata dimineata si vizeaza zona de munte a judetelor Suceava si Neamt, unde la peste 1700 m altitudine vor fi intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi 90 de kilometri la ora, viscolind zapada si determinand reducerea vizibilitatii, scrie News.ro.

Sub cod galben se afla si judetele Constanta si Tulcea, unde se vor inregistra intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55 - 65 de kilometri la ora si izolat 85 kilometri la ora. De asemenea, sunt vizate de avertizarea cod galben de vreme rea judetele Caras-Severin, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita, unde va fi viscol in zonele de munte.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, la ora transmiterii acestei stiri nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vremii nefavorabile, insa circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale din tara -DN7C (in judetul Arges), DN7A Voineasa (judetul Valcea) - limita cu judetul Hunedoara, DN67C Novaci - Ranca (in judetul Gorj), DN18 (in judetul Maramures), DN11C (in judetul Covasna), DN17 si DN2E, in judetul Suceava.Vineri a fost in vigoare, pana sambata, la ora 02.00, a avertizarea cod galben de vant pentru toata tara.

Citeste si:
Vreme caniculare si disconfort termic in Capitala pana luni seara
Prognoza speciala pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si