Zapada de peste un metru in Apuseni. Aproximativ 100 de persoane sunt izolate intr-un sat

Aproximativ 100 de persoane din satul Borlesti, din Muntii Apuseni, judetul Alba, sunt izolate, sambata, dupa ce drumul comunal care face legatura in zona a fost blocat de zapada cazuta in ultimele ore si troienita de vant, stratul de omat atingand, in unele zone, peste un metru grosime.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Alina Marescu, a declarat ca drumul comunal Certege - Borlesti, din zona orasului Campeni, din Muntii Apuseni, este blocat pe o distanta de un kilometru din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore, zapada fiind viscolita si ajungand in unele zone la peste un metru, scrie News.ro.

Alina Marescu a spus ca satul Borlesti, unde locuiesc aproximativ 100 de persoane, este izolat, insa in zona nu exista persoane care sa aiba urgente medicale sau alte probleme. Potrivit sursei citate, pentru deblocarea drumului comunal au fost mobilizati 17 pompieri militari de la Pichetul Campeni cu doua autospeciale, dar si zece voluntari de la comitetul local pentru situatii de urgenta care intervin cu un utilaj pentru a curata zapada de pe drum.

Satul Borlesti apartine administrativ de Campeni, fiind unul dintre cele 21 de sate rasfirate care apartin de oras. In ultimele zile, in Muntii Apuseni a nins abundent, iar stratul de zapada variaza de la zece centimetri la peste un metru in zonele in care zapada a fost viscolita.

© Diana Gradeva | Dreamstime.com - Foggy Winter in Swiss Village

Citeste si:
Francezii care au lasat Valea Loarei si Provence pentru Apuseni
Doi francezi au renuntat la...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri