Stratul de zapada masoara 99 de centimetri in zona turistica Balea Lac, aflata la peste 2.000 de metri altitudine in muntii Fagaras, unde riscul producerii de avalanse este moderat, adica de gradul doi pe o scara de la unu la cinci, potrivit meteorologilor.

In ultimele 24 de ore, stratul de zapada a crescut cu zece centimetri la Balea Lac. La peste 1.800 de metri altitudine in muntii Fagaras, inclusiv la Balea Lac, riscul de producere a avalanselor este moderat, in timp ce la o inaltime mai mica de 1.800 de metri, riscul este redus, de gradul unu, scrie Agerpres.

Temperatura minima la Balea Lac este prognozata la minus 15 grade Celsius. Accesul la Balea Lac se face doar cu telecabina si numai atunci cand conditiile meteo sunt bune.

Turistii pot ajunge cu masina doar pana la Balea Cascada, de unde DN7C Transfagarasan este inchis circulatiei, nefiind deszapezit, pentru ca aici riscul de avalanse si caderi de pietre in perioada iernii este foarte mare. Transfagarasanul va fi inchis circulatiei pana la Balea Lac pana in 30 iunie 2018, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Citeste si:
Coduri galbene de ninsori in peste jumatate din tara
Coduri galbene de ninsori in...

Sursa foto: Mikadun / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Sporturile de iarna in pericol: sezonul se schi se scurteaza
Setari Cookie-uri