Stratul de zapada este instabil din cauza ninsorilor si exista risc insemnat de producere a avalanselor la peste 1.800 de metri altitudine in Muntii Fagaras si Muntii Bucegi, pana astazi, la ora 20.00, au anuntat meteorologii.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu, riscul producerii avalanselor in Muntii Fagaras si Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, este de trei pe o scara de la unu la cinci, reprezentand risc insemnat, transmite Mediafax.

”La suprafata este prezent un strat subtire de zapada usoara, depus peste stratul mai vechi, compact si stabilizat. In intervalul urmator se va depune strat nou de zapada proaspata, care impreuna cu cea usoara existenta in prezent la suprafata, poate aluneca cu usurinta peste stratul vechi compactat. Astfel, declansarea avalanselor va fi posibila chiar si in conditiile unei slabe supraincarcari. Pe pantele suficient de inclinate sunt posibile si declansari spontane de avalanse medii sau chiar mari. De asemenea, zonele adapostite, unde sunt prezente acumulari mai importante de zapada, reprezinta zone de risc. Aici zapada de la suprafata este usor stabilizata, astfel incat la suprasarcini aceasta se poate fisura si aluneca peste stratul mai vechi, ducand la declansarea avalanselor”, precizeaza meteorologii.

Potrivit acestora, la altitudini sub 1.800 de metri riscul producerii avalanselor este redus. Meteorologii mai anunta ca la Varful Omu zapada masoara peste 120 de centimetri, iar la Balea Lac depaseste 80 de centimetri. Avertizarea meteorologilor este valabila pana sambata la ora 20.00, dar s-ar putea prelungi, avand in vedere ca specialistii anunta ninsori si racire a vremii pentru perioada 16 - 17 ianuarie.

Sursa foto: Mikadun / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri