Peste 465.000 de alegatori au votat in prima ora de la deschiderea urnelor, prezenta la nivel national fiind de 2,55%, cel mai mare procent fiind inregistrat in judetul Olt, 3,87%, in timp ce in Maramures este cea mai mica prezenta din tara, de 1,6%. In Bucuresti, prezenta este de 2,13%.

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), pana la ora 9.00 au votat 465.861 de persoane. Cea mai mare prezenta in primele doua ore de la deschiderea urnelor se inregistreaza in judetele Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, cu o prezenta de peste 3,3% din numarul de alegatori, potrivit News.ro.

Cea mai mica prezenta la vot este pana la ora transmiterii acestei stiri in judetul Maramures, de 1,6%. In municipiul Bucuresti se inregistreaza o prezenta de 2,13%, iar in Diaspora de 0,95%. La alegerile locale din 5 iunie, in primele doua ore votasera 4,29% din alegatori, in Bucuresti prezenta fiind de 2,3%, cea mai mica la nivel national.

Sectiile de votare s-au deschis duminica dimineata, la ora 07.00, in toata tara si in municipiul Bucuresti, peste 18,8 milioane de cetateni romani cu domiciliul sau resedinta in Romania sau in stainatate fiind asteptati sa isi aleaga reprezentantii in Parlament pentru urmatorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodata introdus si votul prin corespondenta in Diaspora.

Citeste si:
Agentia Fitch confirma ratingul Bucurestiului la "BBB minus"
Agentia Fitch confirma...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor