Managerul Spitalului Colentina din Capitala, Bogdan Andreescu, a fost demis pe motiv ca i-ar fi tinut pe pacienti in frig in saloane, a anuntat, luni dimineata, primarul general Gabriela Firea.

"Unii fac ce stiau de dinainte, nu mai merge. Astazi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Maine, daca se dovedeste ca si alt manager nu iti indeplineste obligatiile fata de cetateni, pleaca acasa, cum a plecat si directorul RATB", a spus Firea, la Comandamentul de iarna convocat luni dimineata la Primaria Capitalei, conform News.ro.

Ea a sustinut ca exista motive intemeiate de nerespectare a contractului de management de catre directorul Spitalului Colentina. Potrivit Gabrielei Firea, duminica, jumatate de zi pacentii internati la Spitalul Colentina au stat in frig. "Nu era o problema de la RADET, ci o problema interna legata de lipsa de management, de inexistenta unei revizii si de o tratare superficiala a actului managerial", a mai sustinut Gabriela Firea. Primarul a precizat ca, la Spitalul Colentina, atat presiunea, cat si temperatura erau livrate in parametri normali de la RADET, dar conducerea unitatii sanitare nu si-a indeplinit obligatiile asumate, pentru buna functionare.

“La Colentina nu exista un contract de mentenanta a sistemului de incalzire. Asa cum am stabilit, revizia retelei interne de termoficare se face inainte de inceperea sezonului rece, lucru care nu s-a intamplat. Asa ca pacientii au suferit consecintele. Ei au stat aproape jumatate de zi in frig din cauza managementului defectuos al directorului acestui spital. Prin urmare, azi dimineata am semnat dispozitia de incetare a contractului de management al directorului de la Spitalul Colentina", a mai spus Firea. Primarul general a anuntat ca atributiile managerului Spitalului Colentina vor fi preluate de directorul medical al unitatii sanitare, dr. Dana Gabriela Ionescu.

Citeste si:
USR a pierdut procesul intentat Gabrielei Firea pentru calomnie
Primaria Capitalei: USR a...

Sursa foto: Agerpres


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea: Este ilegal sa intervin in achizitia celor 100 de tramvaie