Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, luni seara, ca scolile din Bucuresti vor fi inchise toata saptamana din cauza vremii nefavorabile, cursurile urmand sa fie reluate lunea viitoare.

"M-am consultat cu domnul ministru al Educatiei, cu inspectorul scolar general, cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, cu medici, cu parinti si concluzia este una foarte clara. Avand in vedere conditiile meteo vitrege, scoala ar putea sa inceapa vineri in Capitala, ceea ce ar fi neplacut, pentru ca e zi de final de saptamana, asa ca am luat decizia ca toate cursurile sa inceapa luni, 16 ianuarie", a anuntat, luni seara, Gabriela Firea, informeaza news.ro.

Primarul Capitalei a precizat ca universitatile vor lua propriile decizii in privinta suspendarii cursurilor, in virtutea autonomiei universitare.

"In privinta universitatilor, asa cum stiti, exista autonomie universitara si fiecare universitate va lua propria decizie si o va anunta pe site-ul facultatilor", a mai spus Firea.

Ea a adaugat ca si in judetul Ilfov se va lua o decizie similara.

Citeste si:
De la "E o zi importanta pentru bucuresteni" la "plecati din Capitala"
Firea, de la "E o zi...

"In aceasta perioada, nu era o perioada de predare, de lectii, de materie, ci o perioada de evaluare. Toata aceasta perioada de evaluare va fi continuata", a precizat primarul Capitalei.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gradinitele, scolile si liceele ar putea fi inchise si miercuri