La munca si pe strada, fiecare a simtit empiric ca romanii sunt individualisti, desi din punctul de vedere al dimensiunilor culturale trasate de G.H. Hofstede, noi, ca popor, nu avem caracteristicile unei culturi individualiste – respectiv una care sa incurajeze independenta si libertatea individului in cadrul grupului de care apartine, conform Revistei CARIERE.

In cea de-a doua parte a serialului nostru “De ce participarea conteaza? Care este rolul societatii civile?” cititi despre libertatea de exprimare si libertatea de organizare si de asociere la romani. Ancuta Vamesu, fondatorul asociatiei „Laboratorului de solidaritate” si initiatorul „Institutului de Economie Sociala”, apreciaza ca, dupa Revolutie, romanilor le-a iesit foarte bine libertatea de exprimare si mult mai putin bine libertatea de organizare si de asociere.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri