Agentia pentru Calitatea Vietii (AVIQ) a lansat un apel prin care cere populatiei sa dea dovada de prudenta in urma inmultirii cazurilor de rujeola din regiunea valona, in special in localitatile Charleroi, Jodoigne, Namur si Verviers. In acest sens, peste 70 de cazuri de rujeola au fost inregistrate de medicii belgieni de la inceputul anului, prin comparatie cu media de sapte ori cazuri, transmite agentia Belga.

Reprezentantii AVIQ sustin ca epidemia de rujeola, care s-a raspandit atat in randul adultilor, cat si a copiilor, a inceput dupa intoarcerea unei persoane din Romania, potrivit News.ro.

Rujeola este o boala extrem de contagioasa si poate cauza o serie de complicatii grave pentru acele categorii vulnerabile, precum copiii, gravidele si persoanele neimunizate.

Printre simptome se numara febra si aparitia unor puncte rosii pe corp.

AVIQ le recomanda oamenilor sa se vaccineze pentru a se proteja.

Citeste si:
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii
Strategia Nationala de...

”Vaccinarea impotriva rujeolei este eficienta si reprezinta o interventie sigura”, se arata intr-un comunicat al agentiei din Belgia.

In Romania, peste 3.100 de cazuri de rujeola au fost inregistrate in acest sezon, 38 dintre ele fiind raportate in ultima saptamana, la nivelul intregii tari fiind si 16 decese.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetele Caras-Severin - 726, Arad - 617, Timis - 568, Mures - 311, Dolj - 164, Bistrita-Nasaud - 129.

Din totalul celor 3.109 cazuri de rujeola, 2.966 dintre bolnavi nu fusesera vaccinati.

Citeste si:
Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii in iunie
Romania a inregistrat cea mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Tesla incepe livrarile in Romania. Cat vor costa modelele Tesla