Agentia pentru Calitatea Vietii (AVIQ) a lansat un apel prin care cere populatiei sa dea dovada de prudenta in urma inmultirii cazurilor de rujeola din regiunea valona, in special in localitatile Charleroi, Jodoigne, Namur si Verviers. In acest sens, peste 70 de cazuri de rujeola au fost inregistrate de medicii belgieni de la inceputul anului, prin comparatie cu media de sapte ori cazuri, transmite agentia Belga.

Reprezentantii AVIQ sustin ca epidemia de rujeola, care s-a raspandit atat in randul adultilor, cat si a copiilor, a inceput dupa intoarcerea unei persoane din Romania, potrivit News.ro.

Rujeola este o boala extrem de contagioasa si poate cauza o serie de complicatii grave pentru acele categorii vulnerabile, precum copiii, gravidele si persoanele neimunizate.

Printre simptome se numara febra si aparitia unor puncte rosii pe corp.

AVIQ le recomanda oamenilor sa se vaccineze pentru a se proteja.

”Vaccinarea impotriva rujeolei este eficienta si reprezinta o interventie sigura”, se arata intr-un comunicat al agentiei din Belgia.

In Romania, peste 3.100 de cazuri de rujeola au fost inregistrate in acest sezon, 38 dintre ele fiind raportate in ultima saptamana, la nivelul intregii tari fiind si 16 decese.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetele Caras-Severin - 726, Arad - 617, Timis - 568, Mures - 311, Dolj - 164, Bistrita-Nasaud - 129.

Din totalul celor 3.109 cazuri de rujeola, 2.966 dintre bolnavi nu fusesera vaccinati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri