Peste o suta de cazuri noi de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, astfel ca numarul total al imbolnavirilor a ajuns, vineri, la 8.455 de cazuri, fiind inregistrate 32 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 in 40 de judete si in Capitala, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana in 4 august este de 8455, fiind inregistrate 32 de decese, dintre care opt in judetul Timis, sase in judetul Arad, sapte in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si municipiul Bucuresti.

Potrivit sursei citate, rujeola s-a extins in 40 de judete si in Capitala din 30 septembrie 2016, cand a fost declarata epidemia, si pana in 4 august 2017.
Cele mai afectate judete, cu peste o mie de cazuri de rujeola fiecare, sunt Timis (1.215 cazuri), Caras-Severin (1.110 cazuri) si Arad, cu 1002 cazuri confirmate.
Potrivit CNSCBT, rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.
Vaccinul impotriva rujeolei protejeaza copiii de aceasta boala, iar in Romania noua din zece parinti isi vaccineaza copiii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri