Majorarea ar fi generata de diferenta de regim de taxare intre apa potabila, pentru care se aplica TVA de 8% de la 1 ianuarie 2016, si canalizare, pentru care TVA este de 19%, potrivit News.ro.

”Din cauza cresterii, din cauza ponderii TVA in componenta de canalizare, care este de 19%, si din cauza acestei rebalansari, apare aceasta crestere de la tariful combinat cu TVA de 5,6 la 5,67lei. In ceea ce priveste populatia, dupa calculele noastre, cresterile vor fi de sub 3%”, a spus Chiru, la finalul conferintei de presa.

Astfel, Apa Nova a modificat ponderile iin tarifele totale pentru apa si canalizare. De la 1 aprilie, apa potabila va reprezenta 65,5% din tariful cumulat la apa potabila si canalizare, adica 3,31 lei/metru cub, fata de 4,13 lei/metru cub la 31 decembrie 2016.

Citeste si:

Tariful privind canalizare va ajunge la 34.5% din tariful cumulat, adica 1,74 lei/metru cub, fata de 0,92 lei/metru cub la data de 31 decembrie 2016.

„Tariful cumulat ramane neschimbat, la unul dintre cele mai reduse nivele din plan national”, au afirmat reprezentantii companiei, in cadrul unui comunicat si in cadrul conferintei de presa.

Sursa foto: freedigitalphotos.net