Let's Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, organizatia a implicat peste 1,4 milioane de voluntari. Au fost curatate 305 zone cu deseuri prin intermediul aplicatiei Let`s Do It, Romania!, care a fost descarcata gratuit de 3.300 voluntari digitali.

Let`s Do It, Romania!, parte a comunitatii internationale Let`s Do It, World!, a reusit sa adune timp de 7 ani peste 1,4 milioane de voluntari, dintre care 695.000 sunt studenti. Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arata ca unul din trei romani isi doreste sa participe la actiuni de protectie a mediului si ar atrage grupuri de prieteni alaturi de ei. De asemenea, 2 din 3 romani considera ca actiunile organizate pentru colectarea deseurilor din spatiul verde produc schimbari in comportamentul cetatenilor.

“Prin curatenia pe care am facut-o in 2010, cu peste 200.000 de oameni, am demonstrat ca poate exista voluntariat in Romania”, a precizat Stefan Buciuc, membru al consiliului de administratie Let’s Do it, Romania!.

Unul din trei romani a auzit de „Let`s Do It, Romania!”, iar persoanele cu varsta curprinsa intre 18-25 de ani sunt cele mai dispuse sa participe in viitor la evenimentele ONG-ului (41%), urmati de cei cu varstele intre 36 si 45 de ani (36%), potrivit aceluiasi studiu.

Cele mai putin dispuse sa participe la astfel de actiuni sunt persoanele de peste 46 de ani si cele care au absolvit doar treapta I de liceu (10 clase). Dintre persoanele cu studii post-universitare, 80% cred ca Let’s Do It, Romania! poate aduce schimbari de comportament in randul populatiei.

Citeste si:
Anna Scheidereiter, Kaufland: Timpul este cel mai pretios cadou
Anna Katharina Scheidereiter,...

Pe 25 septembrie 2010, peste 200.000 de romani au iesit sa faca curatenie, participand la cea mai mare actiune de voluntariat organizata vreodata in Romania. Au urmat alti 3 ani de curatenie nationala, in 2011 au fost 300.000 de voluntari, un an mai tarziu 180.000 de voluntari si in al treilea an s-au adunat 200.000 de voluntari.

In perioada 2010 - 2015, voluntarii au reusit sa stranga peste 2,2 milioane de saci de deseuri, reprezentand peste 22 tone. De la infiintarea organizatiei si pana in prezent, peste 8,5 milioane de ore de voluntariat au fost dedicate proiectelor.

La nivel national, peste 2.500 de voluntari au facut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judetele din Romania.

In afara actiunilor de curatenie, organizatia a dezvoltat proiectele: Let`s Do It, Danube!, creat cu scopul de a educa si responsabiliza romanii cu privire la curatenia apelor si in special a Dunarii, Let`s Do It, Corporate!, dedicata companiilor responsabile, care isi doresc sa aiba un impact real in comunitatile in care activeaza, implicandu-si angajatii in actiuni folositoare si creative si “Scoala mea Verde”, competitie dedicata unitatilor de invatamant a caror cladire necesita consolidare.

Citeste si:
FOTO Primul heliport medical din Bucuresti a devenit functional
Primul heliport medical din...

Let's do it, Romania!

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2019, anul in care retailerii au continuat comportamentul responsabil