Let`s Do It, Romania!, parte a comunitatii internationale Let`s Do It, World!, a reusit sa adune timp de 7 ani peste 1,4 milioane de voluntari, dintre care 695.000 sunt studenti. Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arata ca unul din trei romani isi doreste sa participe la actiuni de protectie a mediului si ar atrage grupuri de prieteni alaturi de ei. De asemenea, 2 din 3 romani considera ca actiunile organizate pentru colectarea deseurilor din spatiul verde produc schimbari in comportamentul cetatenilor.

“Prin curatenia pe care am facut-o in 2010, cu peste 200.000 de oameni, am demonstrat ca poate exista voluntariat in Romania”, a precizat Stefan Buciuc, membru al consiliului de administratie Let’s Do it, Romania!.

Unul din trei romani a auzit de „Let`s Do It, Romania!”, iar persoanele cu varsta curprinsa intre 18-25 de ani sunt cele mai dispuse sa participe in viitor la evenimentele ONG-ului (41%), urmati de cei cu varstele intre 36 si 45 de ani (36%), potrivit aceluiasi studiu.

Cele mai putin dispuse sa participe la astfel de actiuni sunt persoanele de peste 46 de ani si cele care au absolvit doar treapta I de liceu (10 clase). Dintre persoanele cu studii post-universitare, 80% cred ca Let’s Do It, Romania! poate aduce schimbari de comportament in randul populatiei.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock