Ministerul Energiei a anuntat deblocarea transei a doua din ajutorul de urgenta destinat Companiei Nationale a Uraniului (CNU), in valoare de 7 milioane lei, pentru plata urgenta a salariilor si pentru plata utilitatilor, in contextul in care sase membri ai Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Nationale a Uraniului (CNU) au intrat, luni, in greva foamei.

Sase membri ai sindicatului au intrat in greva foamei, la sediul Ministerului Energiei, pentru ca angajatii nu si-au mai primit salariile de doua luni si jumatate, in timp ce alti peste 700 de angajati ai CNU au oprit lucrul, potrivit News.ro.

Ministerul va transfera restul fondurilor in contul CNU. ”Restul fondurilor de pana la 14,8 milioane de lei vor fi transferate in contul CNU dupa ce vor fi analizate documentele puse la dispozitia Ministerului Energiei de catre CNU privind modul in care a fost cheltuita prima transa din ajutorul de urganta”, se arata in comunicat.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa”, la care este afiliat Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu, a solicitat Guvernului sa deblocheze fondurile pentru plata salariilor si sa adopte masurile necesare continuarii activitatii CNU.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat recent, intr-un interviu acordat News.ro, ca a fost facuta o analiza foarte serioasa privind Compania Nationala a Uraniului, unde problemele sunt destul de delicate. "Anul trecut, pentru CNU s-a aprobat un ajutor de salvare, in doua transe, prima transa a fost acordata anul trecut, iar acum avem discutii avansate si incercam sa acordam in aceasta luna si a doua transa, ca sa putem debloca situatia de acolo”, a spus Toma Petcu.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri