Complexul Energetic Hunedoara, companie de stat care a intrat in insolventa in acest an, a inregistrat pierderi de 110,2 milioane lei in primul semestru al acestui an, cu 36% mai mici fata de pierderile raportate in perioada similara a anului trecut , pe fondul reducerii puternice a cheltuielilor, conform raportului financiar al companiei.

Complexul Energetic Hunedoara, companie de stat care a intrat in insolventa in acest an, a inregistrat pierderi de 110,2 milioane lei in primul semestru al acestui an, cu 36% mai mici fata de pierderile raportate in perioada similara a anului trecut, pe fondul reducerii puternice a chletuielilor, potrivit raportului financiar al companiei. In primul semestru din 2015, compania a inregistrat pierderi de 172,03 milioane lei, conform News.ro.

Producatorul de energie a avut in prima jumatate a anului venituri totale de 229,37 milioane lei, in scadere cu 29% fata de perioada similara din 2015. Cheltuielile au scazut intr-un ritm si mai mare, cu 31% pana la 339,61 milioane lei in primul semestru.

La 30 iunie 2016, Complexul Energetic Hunedoara avea plati restante de 944,5 milioane lei, cu 77% mai mari fata de nivelul inregistrat la jumatatea anului trecut. Intr-un interviu acordat recent News.ro, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, spunea ca, in cazul Complexului Energetic Hunedoara si al Companiei Nationale a Uraniului, sunt purtate discutii la nivelul Consiliului Concurentei, dar si la nivelul Comisiei Europene pentru acordarea unui sprijin financiar.

In 2015, Complexul Energetic Hunedoara a inregistrat pierderi totale de 1,66 miliarde lei. CEH a intrat in insolventa pentru a doua oara in 23 iunie, dupa ce Tribunalul Hunedoara a decis deschiderea procedurii in acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnat Casa de Insolventa GMC.

Initial, complexul intrase in insolventa in ianuarie, dar Curtea de Apel Alba Iulia a decis, in 19 mai, anularea intrarii in insolventa. La Complexul Energetic Hunedoara lucreaza in jur de 6.000 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan si la termocentralele Mintia si Paroseni.

Un raport facut in acest an de catre un comitet pentru minerit din Ministerul Energiei a aratat ca la Complexul Energetic Hunedoara este nevoie de doua grupuri energetice, Paroseni si Deva, si de doua mine viabile, Livezeni si Vulcani, in timp ce minele Lonea si Lupeni sunt considerate fara viitor si trebuie inchise.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Prime de Paste de pana la 3.500 de lei pentru angajatii la stat