Salvarea Complexului Energetic Hunedoara a fost atat de „prioritara“ pentru statul roman incat compania a primit prea tarziu ajutorul de salvare de 167 de milioane de lei, ceea ce a dus la achizitia cu intarziere a certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Lovitura finala vine de la Ministerul Mediului, care a amendat compania cu 538 de milioane de lei, fix pentru certificatele de carbon.

Complexul Energetic Hunedoara este compus din termocentralele Deva si Paroseni, plus minele viabile de huila din Valea Jiului, respectiv Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, compania detinand o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si avand aproximativ 6.500 de angajati.

Cum a intrat compania pe pierderi

Compania a fost formata in anul 2012 din termocentralele si minele care le deservesc, astfel incat productia integrata sa asigure un viitor pentru huila romaneasca. In acel moment, Hidroelectrica era in insolventa din cauza secetei si a „baietilor destepti“, astfel ca in acel an a incheiat cu un profit de 37,9 milioane de lei.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri