Salvarea Complexului Energetic Hunedoara a fost atat de „prioritara“ pentru statul roman incat compania a primit prea tarziu ajutorul de salvare de 167 de milioane de lei, ceea ce a dus la achizitia cu intarziere a certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Lovitura finala vine de la Ministerul Mediului, care a amendat compania cu 538 de milioane de lei, fix pentru certificatele de carbon.

Complexul Energetic Hunedoara este compus din termocentralele Deva si Paroseni, plus minele viabile de huila din Valea Jiului, respectiv Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, compania detinand o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si avand aproximativ 6.500 de angajati.

Cum a intrat compania pe pierderi

Compania a fost formata in anul 2012 din termocentralele si minele care le deservesc, astfel incat productia integrata sa asigure un viitor pentru huila romaneasca. In acel moment, Hidroelectrica era in insolventa din cauza secetei si a „baietilor destepti“, astfel ca in acel an a incheiat cu un profit de 37,9 milioane de lei.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
Orban a subliniat legitimitatea aderarii aspiratiilor Romaniei la...
Orban a subliniat la Munchen...

Sursa foto: adevarul.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri