”Suntem mai pregatiti ca oricand sa atragem fonduri europene. Obiectivul privind darea in folosinta a 90 de kilometri de autostrada este fezabil”, a declarat Stefan Ionita, potrivit News.ro.

Din totalul de 90 de kilometri, 45 vor fi centuri ocolitoare. Restul reprezinta intrarea in Bucuresti, cei trei kilometri care fac legatura cu autostrada Bucuresti-Ploiesti, loturile 3 si 4 de pe autostrada Lugoj-Deva si doua loturi de pe autostrada Sebes- Turda.

In plus, unul dintre obiective este promovarea centurii de sud a Bucurestiului pentru a fi finantata din Fondul de Coeziune. Pentru acest sector de autostrada, documentatia va fi publicata in luna mai pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), potrivit sefului CNAIR.

Citeste si:

”In cazul pasajului de la Domnesti, in 2-3 saptamani se va semna contractul pentru constructia acestuia”, a mai afirmat Ionita.

Romania are, in prezent, 748 de kilometri de autostrada, dupa deschiderea, in luna martie, a unui segment de 15 kilometri din lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva.