Turistii se intorc din vacanta de 1 Mai. Recomandarile politistilor pentru a evita aglomeratia

Politistii le recomanda turistilor care se intorc din minivacanta de 1 Mai pe DN 1 Brasov - Ploiesti sa foloseasca rutele alternative, in conditiile in care traficul s-a intensificat. De asemenea, turistii care vin de la mare pe Autostrada Soarelui sunt sfatuiti, pentru a nu se crea aglomeratie la statia de taxare de la Fetesti, sa plateasca taxa prin SMS sau la benzinarii.

Centrul Infotrafic informeaza ca din cauza numarului mare de autovehicule, circulatia rutiera pe tronsonul Predeal – Azuga – Busteni (pe sensul de coborare) al DN1 se desfasoara ingreunat.

Aglomeratie pe DN1. Rute alternative

Pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1, soferii pot lua in considerare ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti, iar de la Sinaia catre Capitala se poate veni si pe ruta DN71 Sinaia – Targoviste – Baldana – DN7 – Baldana – Bucuresti.

De asemenea, turistii care se vor intoarce din zona Bran – Moeciu catre Bucuresti vor putea folosi, daca va fi necesar, si ruta DN73 Bran – Campulung – Pitesti – A1 – Pitesti – Bucuresti (alternativa la traseul Bran – Rasnov – Predeal – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti, pe DN1).

Aglomeratie la statia de taxare de la Fetesti

De asemenea, politistii precizeaza ca in a doua parte a zilei este posibil sa se creeze aglomeratie la statia de taxare de la Fetesti, de pe Autostrada Soarelui.

Citeste si:
Delta Dunarii, grad de ocupare de 90% pentru vacanta de Paste si 1 Mai
Pensiunile si hotelurile din...

”Pentru evitarea situatiilor neplacute determinate de numarul mare de soferi care vor dori sa plateasca taxa respectiva la casele statiei, recomandam ca plata sa se faca prin sistemele electronice. In acest sens, precizam ca taxa se poate plati si prin SMS, de pe telefonul mobil, la numarul 7577, sau la benzinariile de pe autostrada. Soferii trebuie sa tina seama ca se poate trece prin statie liber, cu conditia ca taxa sa fie platita ulterior, pana a doua zi, la ora 24.00”, potrivit Centrului Infotrafic.

Sursa foto: disq / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri