Metrorex suplimenteaza numarul de garnituri de metrou, dupa episoadele de aglomeratie de zilele trecute: ce masuri a luat transportatorul

Metrorex a luat decizia de a implementa un plan de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de transport subteran, ca urmare a nenumaratelor plangeri survenite ca urmare a aglomeratiei excesive surprinse de calatori in ultimele zile.

Una dintre masurile luate de Metrorex va fi reprezentata de suplinirea numarului de trenuri in circulatie la orele de varf, in intervalele 7:00 – 9:00 si 17:00 - 19:00. Astfel, pe magistrala 2 – M2 (care face legatura intre statiile Dimitrie Leonida si Pipera) se circula cu 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de succedare de 3 minute – solutie care reprezinta maximul posibil din punct de vedere tehnic, in prezent, pe magistrala 1 – M1 (intre Republica si Dristor 2) vor circula 21 de garnituri (2 suplimentare), in timp ce pe Magistrala 3 – M3 (intre Anghel Saligny si Preciziei) vor circula 15 trenuri (2 garnituri suplimentare).

La orele de varf, atat pe M1, cat si pe M3 se va circula la un interval de 3 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si de 6 minute pe restul distantei.

Un alt plan al Metrorex va fi modificarea graficelor de circulatie a trenurilor de metrou pe M1 si M3, grafice care vor intra in vigoare de la 1 decembrie, solutie care va fi implementata ca urmare a monitoritzarii circulatiei trenurilor. Solutia va asigura diminuarea intervalelor de circulatie pe magistralele 1 si 3 astfel: 2 minute intre Nicolae Grigoresc si Eroilor si 5 minute pe restul distantei.

O alta masura va fi suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de intoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin preluarea rapida a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor. In plus, conducerea Metrorex a luat decizia de a forma echipe mixte compuse din angajati ai Metrorex si ai Politiei Metrou, in vederea dirijarii / dispersarii fluxului de calatori in statiile Piata Victoriei 1 si 2 si Piata Unirii 1 si 2, in zile lucratoare, in intervalul orar 07:00 - 9:00 si 17:00 - 19:00, actiune aplicata incepand cu data de 31.10.2016.

Citeste si:
Alstom dă asigurări că metroul din Drumul Taberei va intra în uz în...
Alstom dă asigurări că...

De asemenea, au avut loc discutii cu conducerea RATB pentru gasirea unor solutii de suplimentare a transportului public de suprafata pentru preluarea fluxului mare de calatori de pe tronsonul Berceni - Pipera. In cursul acestei saptamani, Metrorex va participa la intalniri cu reprezentantii ISU si cu personalul specializat pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica si alte masuri in vederea cresterii sigurantei transportului subteran.

Aceste masuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeratiei repetate si a evenimentelor petrecute in ultima perioada, in special pe magistrala 2 de metrou.

Sursa foto: Metrorex.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri