Pompierii spun ca cel mai probabil incendiul a fost declansat de doi metri de cablu care izoleaza sina de metrou, care s-ar fi incins si au luat foc. Incendiul a fost lichidat de pompieri in momentul de fata.

La fata locului au ajuns sase autospeciale de pompieri si patru ambulante SMURD

Metroul a fost intors din drum, in statia Piata Victoriei, calatorii au fost coborati din tren, iar garniturile de metrou circula doar pana la Piata Romana.

Reprezentantii Metrorex au anuntat si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov ca este fum in tunelul de metrou dintre statiile Victoriei si Aviatorilor.

Citeste si:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a trimis la statia de metrou Piata Victoriei sase autospeciale de stingere si patru echipaje SMURD, in prezent fiind facute verificari.

Potrivit primelor informatii furnizate de ISU Bucuresti-Ilfov, incendiul s-a produs in tunel, la o distanta de aproximativ 150 de metri de statia Piata Victoriei, pe sensul spre Aviatorilor. In urma incendiului, a ars izolator de la sina de metrou, pe o portiune de doi metri liniari. In prezent, se intervine pentru evacuarea fumului, iar accesul calatorilor este permis la statia Aviatorilor.

Si echipaje de interventie de la Metrorex au fost trimise la Piata Victoriei, pentru a stabili din ce cauza s-a simtit mirosul de fum, au precizat sursele citate.
In ultima perioada, la metrou au avut loc mai multe incidente, inclusiv incendii, la statia Piata Romana si pe magistrala spre Dristor 2.
Ultimul incident a avut loc in urma cu o saptamana, cand circulatia trenurilor a fost ingreunata timp de aproximativ 30 de minute, pe magistrala spre Dristor 2, calatorii fiind scosi din garnituri, pentru a fi facute verificari.