Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru sase judete din nordul si estul tarii si au atentionat ca de sambata pana duminica seara vor fi ploi si vijelii in aproape toata tara. Saptesprezece judete din nordul, estul si vestul tarii sunt, sambata si duminica, sub avertizare cod galben de inundatii, care s-ar putea produce pe raurile Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Mures, Bega, Bistrita, Suceava, Baseu, Jijia si Barlad.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de sambata, ora 11.00, pana duminica, la ora 21.00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuate, vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina, scrie News.ro.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat. Incepand de sambata, ora 16.00 si pana duminica, la ora 10.00, judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui vor fi sub avertizare cod galben. In cele sase judete va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de peste 30 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 60-70 de litri pe metru patrat.

Si hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din judetele Maramures, Satu Mare, Cluj, Salaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timis, Suceava, Neamt, Harghita, Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati. Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, sambata, pana la ora 24.00, sunt sub avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului din aval de statia hidrologica Dej (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor).

Sub avertizare cod galben sunt, de sambata, ora 10.00, pana duminica, la ora 09.00, raurile din bazinele hidrografice Crisul Negru (judetele Bihor si Arad), afluentii mici ai Muresului inferior aferenti sectorului din aval de statia Gelmar (judetele Hunedoara si Arad), precum si bazinul superior si afluentii raului Bega (judetul Timis).

Incepand de sambata, ora 14.00 si pana duminica, la ora 18.00, vor fi sub avertizare cod galben si raurile Bistrita (bazinul superior si mijlociu), Moldova (bazinul superior si mijlociu), Suceava (judetele Suceava, Neamt si Harghita), Baseu, Jijia (judetele Botosani si Iasi), Barlad (bazinul superior si afluentii din bazinul mijlociu si inferior, din judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati).

Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri