Hidrologii au emis, sambata, avertizare de inundatii pentru 13 bazine hidrografice din cea mai mare parte a tarii, fiind anuntate scurgeri de pe versanti, cresteri ale debitelor raurilor si viituri, pana luni, la ora 12.00. Cele mai periculoase fenomene sunt asteptate pe unele rauri mici din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Vrancea, Buzau si Galati.

Hidrologii au emis, sambata, o avertizare cod galben de inundatii locale pentru bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Prahova, Buzau, Ramnicu Sarat, Putna, Trotus, Barlad, afluentii mici ai Siretului, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, potrivit News.ro. De asemenea, se preconizeaza ca vor aparea scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii local si cresteri de debite.

Avertizarea este valabila de sambata, de la ora 14.00, pana duminica, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu-Mare). ”Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Maramures si Bistrita-Nasaud”, avertizeaza hidrologii.

Totodata, este cod galben, de sambata, de la ora 14.00, pana luni, la ora 12:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Prahova (judetul Prahova), Buzau (judetele Brasov, Covasna, Buzau), Putna (judetul Vrancea), Ramnicu Sarat (judetele Vrancea, Buzau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Barlad (judetele Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Siretului (judetele Bacau, Neamt, Vrancea si Galati), afluentii Prutului (judetele Vaslui si Galati) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

In acest interval, de timp fenomenele pericoloase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Vrancea, Buzau si Galati. De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Citeste si:
Prognoza meteo vineri 25 ianuarie: ninsori, lapovita si polei
Prognoza meteo vineri 25...

Sursa foto: Niyom Napalai / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Trafic blocat pe un drum national si altul judetean din cauza vremii