Programul de educatie financiara pentru elevi "Schimbam vieti" continua si in lunile de vara

4.000 de elevi de gimnaziu se vor putea inscrie in programul de educatie financiara "Life Changer" (Schimbam vieti). Programul este implementat de catre Junior Achievement Romania si Metropolitan Life, prin intermediul Fundatiei MetLife.

Programul european "Life Changer" continua si in lunile de vara. Pe agenda programului se afla activitati despre venituri, buget sau risc financiar, prin furnizarea unui kit educational gratuit si oportunitatea de a lucra alaturi de consultanti ai companiei Metropolitan Life, in calitate de voluntari.

Lunile de vara sunt pentru relaxare si pentru petrecerea timpului liber in familie, insa pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activitati interactive, care sa contribuie la dezvoltarea personala a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita si eficientiza educatia financiara, inca din anii de gimnaziu, astfel incat copii sa poata intelege si asimila cunostintele necesare pentru a deveni adulti pregatiti si independenti financiar

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life

In anul 2016, 3.000 de elevi din 20 de localitati au urmat cursurile programului. Peste 70% dintre copii au declarat la final ca au devenit si mai preocupati de viitorul lor profesional si financiar. Activitatile propuse ofera elevilor posibilitatea de a exersa situatii in care trebuie sa administreze un buget, sa prioritizeze cheltuieli, sa analizeze situatii de risc financiar si sa identifice metode de gestionare a acestora.

Citeste si:
Începe maratonul XTB Trading Masterclass - O nouă ordine economică...
Începe maratonul “XTB Trading...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Programul „Schimbam vieti” este un real succes la nivel european si ne bucuram sa continuam alaturi de partenerul nostru, Metropolitan Life, demersurile pentru a le oferi ocazia elevilor romani sa acumuleze abilitati cheie care vor duce la dezvoltarea increderii in propriile alegeri in viata

Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania

Programul "Life Changer" se desfasoara, prin reteaua de organizatii Junior Achievement, in 15 tari europene1 si a implicat in 2016 peste 26.000 de elevi si consultanta din partea a peste 750 de voluntari.

Citeste si:
Test negativ pentru SARS-CoV-2, necesar la intrarea în Egipt din 15...
Test negativ (tip PCR) pentru...
Sursa foto: Paulus Rusyanto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri