Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, duminica, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect in Marea Neagra, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, in afara apelor teritoriale, navigand spre tarmul Romaniei, informeaza News.ro.

Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua nave din cadrul Grupului de Nave Constanta si Mangalia pentru identificarea ambarcatiunii, cu sprijinul a doua nave apartinand ARSVOM (Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare).

"Nava nu a raspuns avertismentelor Politiei de Frontiera si nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificarile specifice, continuandu-si deplasarea spre tarmul romanesc. Fiind insotita de navele Garzii de Coasta, ambarcatiunea s-a oprit pe malul marii, in apropierea portului Midia", se arata in comunicat.

Citeste si:

Cele 87 de persoane - 48 barbati, 16 femei si 23 de copii – vor fi preluate de catre politistii de frontiera pentru cercetari.

Ancheta este derulata de Politia de Frontiera, alaturi de reprezentanti ai I.J.J. Constanta, I.P.J. Constanta, I.S.U. Dobrogea si Inspectoratul General pentru Imigrari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Sursa foto: Nicolas Economou/Shutterstock.com