Aglomeratia din traficul bucurestean da nastere de multe ori, in randul soferilor, unui comportament neadecvat care ajunge sa se rasfranga si asupra pietonilor. Am descoperit cateva legi care consideram ca ar putea ajuta la desfasurarea civilizata a traficului si chiar la diminuarea aglomeratiei.

Cele 5 legi pe care le-am ales, sunt considerae de majoritatea publicatiilor straine ca fiind "neobisnuite", insa noi credem ca ar imbunatati comportamentul soferilor din Bucuresti. In plus, decizia luata de autoritatile din capitala Filipinelor (pe care o gasiti la punctul 4) ar putea-o ajuta pe Gabriela Firea sa isi indeplineasca "visul" de a rezolva problema traficului.

1. Amenzi pentru cei care stropesc pietonii

Multi dintre noi ne-am aflat in situatia in care, dupa o ploaie serioasa, sa fim stropiti de soferii care trec cu viteza prin baltile de pe carosabil. Situatiile de acest fel sunt mai rare in Japonia, deoarece soferii care stropesc pietonii sunt amendati, conform thesun.co.uk.

2. Amenzi pentru condusul cu o singura mana

Soferii care s-au obisnuit sa conduca cu o singura mana pe volan vor avea probleme serioase in cazul in care au de gand sa calatoreasca prin Cipru. Din cauza numeroaselor accidente, condusul cu o singura mana a fost interzis.

3. Amenzi pentru soferii care nu isi spala masinile

Spalatoriile auto din Moscova sunt mai mult ca sigur pe profit, avand in vedere ca politistii din capitala Rusiei au dreptul sa ii amendeze pe cei care au masinile prea murdare. Genul acesta de lege, insa putin mai blanda, se regaseste si in Marea Britanie, unde, daca numarul de la masina este prea murdar, te poti alege cu o amenda de pana la 1000 de lire.

4. Restrictii de circulatie in functie de numarul de la masina

In incercarea de a scapa de aglomerarea din trafic, autoritatile din Filipine au stabilit ca unele vehicule nu pot sa se deplaseze in anumite zone ale capitalei. De exemplu, soferii ale caror numere de la masina se termina in cifrele 1 sau 2, nu pot circula intr-o anumita zona a capitalei in ziua de luni.

5. Amenzi pentru cei care nu acorda prioritate animalelor

Soferii din Africa de Sud, regiune unde se gaseste o masina la cinci cetateni, trebuie sa le ofere prioritate animalelor care vor sa traverseze strada. In cazul in care nu se respecta aceasta regula, soferii vor primi o amenda care poate ajunge la 500 de dolari.

Sursa foto: By Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri