Cele 5 legi pe care le-am ales, sunt considerae de majoritatea publicatiilor straine ca fiind "neobisnuite", insa noi credem ca ar imbunatati comportamentul soferilor din Bucuresti. In plus, decizia luata de autoritatile din capitala Filipinelor (pe care o gasiti la punctul 4) ar putea-o ajuta pe Gabriela Firea sa isi indeplineasca "visul" de a rezolva problema traficului.

1. Amenzi pentru cei care stropesc pietonii

Multi dintre noi ne-am aflat in situatia in care, dupa o ploaie serioasa, sa fim stropiti de soferii care trec cu viteza prin baltile de pe carosabil. Situatiile de acest fel sunt mai rare in Japonia, deoarece soferii care stropesc pietonii sunt amendati, conform thesun.co.uk.

2. Amenzi pentru condusul cu o singura mana

Soferii care s-au obisnuit sa conduca cu o singura mana pe volan vor avea probleme serioase in cazul in care au de gand sa calatoreasca prin Cipru. Din cauza numeroaselor accidente, condusul cu o singura mana a fost interzis.

Citeste si:

3. Amenzi pentru soferii care nu isi spala masinile

Spalatoriile auto din Moscova sunt mai mult ca sigur pe profit, avand in vedere ca politistii din capitala Rusiei au dreptul sa ii amendeze pe cei care au masinile prea murdare. Genul acesta de lege, insa putin mai blanda, se regaseste si in Marea Britanie, unde, daca numarul de la masina este prea murdar, te poti alege cu o amenda de pana la 1000 de lire.

4. Restrictii de circulatie in functie de numarul de la masina

In incercarea de a scapa de aglomerarea din trafic, autoritatile din Filipine au stabilit ca unele vehicule nu pot sa se deplaseze in anumite zone ale capitalei. De exemplu, soferii ale caror numere de la masina se termina in cifrele 1 sau 2, nu pot circula intr-o anumita zona a capitalei in ziua de luni.

5. Amenzi pentru cei care nu acorda prioritate animalelor

Soferii din Africa de Sud, regiune unde se gaseste o masina la cinci cetateni, trebuie sa le ofere prioritate animalelor care vor sa traverseze strada. In cazul in care nu se respecta aceasta regula, soferii vor primi o amenda care poate ajunge la 500 de dolari.

Sursa foto: By Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com