Pagube de peste 4,3 milioane de lei, doar la Directia de Mediu din cadrul Primariei Timisoara.

Primaria Timisoara a reusit sa calculeze pagubele produse de furtuna de duminica si, doar la Directia de Mediu, valoarea acestora este de peste 4,3 milioane de lei, fiind afectati peste 3.500 de arbori. Primaria nu a finalizat estimarea pagubelor la unitati de invatamant, spitale si alte institutii.

Potrivit Primariei Timisoara, in urma furtunii de duminica, circa 3.500 de arbori au fost rupti sau smulsi din radacina, fiind necesara interventia pentru defrisarea arborilor carora li s-a rupt trunchiul, conform News.ro.

Valoarea pentru inlocuirea acestora este de aproximativ 3.500.000 lei, inclusiv TVA.

In primele 24 de ore s-a intervenit, prin personalul de specialitate, in baza contractelor incheiate de Primaria Municipiului Timisoara cu societatile prestatoare de servcii pe spatiile verzi.

La Gradina Zoologica, a fost afectata functionarea activitatii, pagubele materiale fiind insemnate.

Citeste si:
Preţul petrolului a crescut cu circa 10% într-o săptămână
Preţul petrolului a crescut...

Datorita vantului cu intensitate deosebit de mare, ca urmare a caderii arborilor, au fost afectate gardurile si sistemul electric de la habitatetele animalelor, locul de joaca situat la intrarea in parc, acoperisurile habitatelor, gardul imprejmuitor al Gradinii Zoologice, sistemul de alimentare cu energie electric, pagubele fiind estimate la 810.000 lei, inclusiv TVA.

Au fost afectate si acoperisurile la: Piata de Gros, Piata Iosefin, Piata Badea Cartan.

Valoarea totala a pagubelor, estimata de Directia de Mediu, se ridica la 4.310.000 lei, inclusiv TVA.

Primaria Timisoara a facut si o lista cu unitatile de invatamant afectate de furtuna, spitale sau institutii, fiind vorba despre 17 unitati de invatamant, trei spitale, sediul Filarmonicii si sediul Primariei. Municipalitatea urmeaza sa stabileasca valoarea pagubelor si pentru aceste cladiri.

Citeste si:
În Timișoara, câini și pisici doar cu acordul vecinilor
În Timișoara, câini și pisici...

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va inmana premierului Mihai Tudose lista cu pagube si va solicita sprijinul Guvernului.

Sursa foto: Agerpres / Constantin Duma

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri